Minggu, 08 November 2015

Soalan Setiap Chiropractor Sekiranya Jawab Sebelum memulakan rawatan

Soalan Setiap Chiropractor Sekiranya Jawab Sebelum memulakan rawatan

Anda telah akhirnya memutuskan untuk menjadualkan temujanji dengan chiropractor, di sini adalah empat soalan yang anda perlu memastikan dijawab sebelum doktor anda bermula untuk menyesuaikan tulang belakang anda. Apa yang salah? Boleh membantu kiropraktik? Berapa lama ia akan mengambil masa? Berapa banyak ia akan kos?

Pertama, mari kita mulakan dengan apa yang sebenarnya menyebabkan kesakitan anda. Selepas bercakap dengan anda tentang masalah anda, melakukan pemeriksaan, dan mungkin mengambil x-ray, chiropractor anda harus dapat memberitahu anda apa yang menyebabkan kesakitan anda. Mereka juga harus dapat menjelaskan kepada anda dengan tepat apa yang sedang berlaku dan mengapa anda rasa dengan cara yang anda lakukan.

Seterusnya, anda perlu tahu jika chiropractor boleh menyelesaikan masalah anda. Doktor anda perlu memberitahu anda jika kiropraktik boleh membantu anda, dan jika ia boleh, menjelaskan bagaimana ia akan. Ahli tulang biasanya merawat subluxations tulang belakang, ini adalah kawasan-kawasan tulang belakang yang sama ada daripada kedudukan atau tidak bergerak dengan betul. Pelarasan tulang belakang, sama ada dilakukan dengan menggunakan tangan doktor atau alat khusus, digunakan untuk membetulkan subluxations ini.

Persoalan penting seterusnya yang perlu dijawab oleh chiropractor anda adalah berapa lama mereka fikir ia akan mengambil masa untuk menyelesaikan masalah anda. Secara umum, terdapat dua cara yang berbeza kiropraktor boleh merawat pesakit, sama ada mereka boleh Husin dalam masalah ini. Menampal masalah ini bermakna merawat pesakit sehingga mereka keluar dari rasa sakit, dan kemudian melepaskan mereka. Ini adalah masa rawatan yang lebih pendek, namun ia biasanya hanya penyelesaian jangka pendek kerana masalah itu biasanya akan kembali selepas satu tempoh masa. Pilihan lain adalah untuk benar-benar menyelesaikan masalah. Ini adalah proses yang lebih lama daripada sekadar menampal masalah ini kerana ia melibatkan pelarasan selepas pesakit keluar dari kesakitan. Ini memastikan bahawa sendi bukan sahaja kembali dalam kedudukan yang betul, tetapi ia juga diperkukuhkan dan stabil, supaya ia akan kekal di sana.

Akhir sekali, chiropractor anda perlu memberitahu anda berapa banyak rawatan anda akan kos, ini mungkin berbeza dari chiropractor untuk chiropractor. Kiropraktor melaksanakan pelbagai jenis terapi tambahan kepada pelarasan, kos setiap rawatan akan bergantung kepada bilangan terapi yang chiropractor anda menggunakan. Harga juga bergantung kepada sama ada anda mempunyai insurans atau tidak. Jika anda mempunyai insurans, ia bergantung kepada jenis perlindungan kiropraktik anda mempunyai apa. Ingat, beberapa kali manfaat kiropraktik anda mungkin berbeza daripada manfaat perubatan anda. Jika anda tidak mempunyai insurans, kebanyakan ahli tulang boleh bersenam program tunai yang berpatutan untuk anda.

Sebelum menerima anda pelarasan pertama, pastikan bahawa doktor anda telah menjawab semua empat soalan-soalan ini untuk kepuasan anda. Jika anda mempunyai soalan, berasa bebas untuk bertanya, pastikan semua soalan-soalan dan keraguan anda telah diberikan perhatian. Sentiasa pastikan bahawa anda adalah 100% selesa sebelum memulakan rawatan kiropraktik anda.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar