Minggu, 08 November 2015

Chiropractic - Ia adalah lebih daripada sekadar Sakit Belakang

Chiropractic - Ia adalah lebih daripada sekadar Sakit Belakang

Kebanyakan orang sedar bahawa kiropraktik boleh membantu dengan masalah-masalah seperti sakit pinggang, sakit leher dan sakit kepala. Ini adalah masalah yang sebahagian besar ahli tulang merawat sepanjang hari, setiap hari. Tetapi boleh membantu kiropraktik dengan masalah kesihatan yang lain? Adakah ia bernilai memberi kiropraktik pukulan jika anda mengalami alahan, asma atau isu-isu pencernaan?

Salah satu prinsip asas kiropraktik ialah sistem saraf mengawal setiap fungsi badan anda. Segala-galanya yang berlaku dalam badan anda bermula dengan dorongan di dalam otak anda. Otak anda kemudian menghantar mesej melalui saraf tunjang, saraf tunjang, dan kemudian keluar untuk setiap organ dan tisu di dalam badan anda.

Jadi, apa yang akan berlaku jika salah satu tulang belakang anda pergi daripada penjajaran dan mula memberi tekanan ke atas saraf? Jawapan pertama saya dapat daripada pesakit ialah mereka akan merasa sakit. Walaupun ini mungkin benar, hanya sepuluh peratus daripada gentian dalam perjanjian saraf dengan kesakitan. Yang lain sembilan puluh peratus daripada gentian memberitahu bahagian yang berlainan di badan anda bagaimana untuk bekerja. Jadi, tidak mungkin bagi seorang salah jajaran tulang belakang boleh menyebabkan lebih daripada kesakitan adil, tetapi ia juga boleh menyimpan bahagian tubuh anda daripada berfungsi dengan betul?

Sekarang, saya mahu untuk membuat sesuatu yang sangat jelas. Sebagai chiropractor, saya tidak mendakwa dapat untuk merawat asma, masalah penghadaman atau sebarang masalah organik yang lain dalam badan anda. Saya merawat ketidaksejajaran tulang belakang, apa chiropractors rujuk sebagai subluxations. Saya hanya percaya bahawa subluxations boleh menyebabkan lebih daripada leher adil dan sakit belakang.

Sebagai contoh, saraf yang bermula di bahagian atas leher cawangan keluar kepala dan sinus anda. Jadi, jika pesakit datang ke pejabat saya dan mereka melaporkan mempunyai isu-isu sinus, ini adalah satu kawasan tulang belakang yang saya sentiasa memeriksa. Lazim, saya mendapati bahawa salah satu daripada dua vertebra pertama di leher mereka sudah sama ada telah beralih daripada kedudukan atau tidak bergerak dengan betul. Banyak kali, selepas beberapa penyesuaian, pesakit akan melaporkan bahawa sinus mereka telah mula untuk membersihkan. Sekali lagi, saya tidak merawat sinus mereka, saya sedang menetapkan satu masalah struktur dalam tulang belakang mereka yang boleh menyebabkan isu-isu sinus mereka.

Prinsip yang sama berlaku untuk asma dan masalah penghadaman. Saraf yang sama yang memberitahu paru-paru untuk bernafas bermula pada bahagian atas belakang anda, di antara tulang belikat anda. Ini adalah kawasan yang sama untuk subluxations pada pesakit yang mengalami asma. Sedikit saraf lebih bawah tulang belakang anda, merebak ke bahagian-bahagian yang berlainan di saluran pencernaan anda. Melaraskan kawasan-kawasan ini boleh membantu dengan masalah penghadaman seperti pedih ulu hati dan sembelit.

Adakah bantuan kiropraktik pesakit dengan leher dan sakit belakang? Sudah tentu, tetapi mereka yang tidak adalah satu-satunya isu chiropractor mungkin dapat membantu anda dengan. Boleh membantu kiropraktik anda dengan sinus atau isu-isu pencernaan? Jika masalah ini disebabkan daripada isu di tulang belakang anda, benar-benar, bagaimanapun hanya chiropractor akan dapat mengetahui dengan pasti.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar