Minggu, 08 November 2015

Chiropractic: Mengapa Adakah terdapat bermunculan Bunyi Semasa Pelarasan kiropraktik?

Chiropractic: Mengapa Adakah terdapat bermunculan Bunyi Semasa Pelarasan kiropraktik?

Kepada mereka yang tidak pernah mengalami rawatan kiropraktik mungkin tertanya-tanya tentang bunyi ini. Ini digambarkan sebagai retak yang kuat. Mungkin ini adalah sebab mengapa pesakit lain agak takut diselaraskan. Mereka takut bahawa sesuatu akan pergi jauh menyimpang semasa rawatan.

Sebelum kita pergi dengan pop debak, biarlah saya memberitahu anda beberapa perkara tentang pelarasan kiropraktik dan sebab mengapa anda memerlukannya.

Apa yang ahli tulang lakukan?

Ahli tulang menyelesaikan masalah gangguan pada tulang belakang manusia, yang dikenali sebagai subluxations. Ini adalah penjajaran yang tidak wajar pada tulang belakang kerana ia telah menjadi tersekat dan telah kehilangan rangkaian mobiliti.

Apabila ini berlaku, pesakit akan mengalami ketegaran, gerakan terhad seperti ketidakupayaan untuk menjadikan kepala di sebelah sama ada atau berdiri tegak. Yang lain mengalami kesakitan yang teruk, kelembutan atau kegagalan fungsi. Ini dibawakan oleh subluxations, yang merengsakan tisu saraf kerana ia meninggalkan tulang belakang. Jika rawatan perubatan dengan segera tidak dicari, gangguan yang boleh berkumpul dan benar-benar boleh mengganggu dengan fungsi badan dan sistem yang lain.

Apakah pelarasan kiropraktik?

Untuk melaraskan subluxations dalam tulang belakang, chiropractor melakukan pelarasan kiropraktik. Ia dilakukan dengan sentuhan sedikit tulang belakang maka yang cepat, tolak tidak menyakitkan. Ini adalah di mana pop kuat kedengaran dan subluxation itu hilang. (Ia mungkin kedengaran mudah tetapi juga mungkin kedengaran pelik bagi sesetengah orang.)

Jadi mengapa ada bunyi pop?

Bunyi yang dikenali sebagai peronggaan. Ia merujuk kepada gas atau udara yang dilepaskan melalui pelarasan kiropraktik. Sendi tulang belakang kami atau sendi sinovia menghasilkan cecair dikenali sebagai cecair sinovial. Ini minyak cecair sendi-sendi kita untuk memupuk ia supaya ia boleh bergerak dengan baik. Pengeluaran cecair sinovial juga menghasilkan gas seperti oksigen, karbon dioksida dan nitrogen. Semasa pelarasan kiropraktik, gas-gas ini dilepaskan dengan itu mewujudkan bunyi pop atau retak. Ia boleh dibandingkan dengan bunyi yang anda dengar apabila anda uncork sebotol champagne.

Apabila debak keretakan kedengaran, ia bermakna bahawa sendi telah dibuka sehingga memberi laluan kepada cecair sinovial semula minyak permukaan sendi yang membawa kepada pemulihan gerakan.

Bunyi bermunculan harus tidak penggera anda tidak seharusnya menghalang anda daripada melihat chiropractor a. Ia menandakan pelepasan tersumbat dalam tulang belakang anda dan dengan itu, membawa anda kembali fungsi-fungsi normal badan anda.

Ini adalah bertentangan dengan kepercayaan lain-lain yang kiropraktik adalah satu perkara yang tulang-pecah. Penjagaan kiropraktik tidak mencampuri dengan tulang anda. Mereka melaksanakan pelarasan tulang belakang dan pangkal rahim untuk membuka sendi anda dan pop yang anda mendengar isyarat pelepasan sendi yang telah lama berada bersama-sama.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar